Smarteq levererar antenner till den nya generationens uppkopplade förarhytter


Smarteq Wireless AB, blir leverantör av antenner till den nya generationens förarhytter till skogsmaskiner. Produktionsstart är planerad till andra halvan av 2019.

I över tio år har Smarteq Wireless levererat antennlösningar till en av världens största tillverkare av skogsmaskiner. För att kunna producera, måste dessa maskiner ha en ständig uppkoppling mot internet. All avverkning styrs on-line och maskinerna verkar i extremt tuffa miljöer som ställer höga krav på all utrustning.
 
-Vi är stolta över att vi har fått fortsatt förtroende från en världsledande aktör. Det här är ett bevis på att våra antenner har den robusthet och tillförlitlighet som krävs i den här typen av krävande miljöer, säger Yasemin Heper Mårtensson, vd Smarteq.
 
För mer information och kontakt
Yasemin Heper Mårtensson, vd Smarteq Wireless AB
yasemin@smarteq.se
073-397 70 00

Johan Hårdén, vd Allgon
Johan.harden@allgon.se
073-385 92 19

Om Smarteq Wireless AB
Smarteq Wireless är en svensk specialistleverantör av robusta och tillförlitliga antenner och antennlösningar med hög prestanda. Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder inom segmenten Energi, Fordon och Industri. Företaget är certifierat enligt ISO/TS 16949 och ISO 14001, och är en del av Allgon-koncernen. Besök gärna vår hemsida www.smarteq.com

Om Allgon
Allgon är en företagsgrupp med en stark entreprenörskultur. Vårt fokus är att ge värde till våra aktieägare genom att utveckla och förvärva spetsföretag med en global kundbas inom digitalisering och IoT. Allgon (ALLG B) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med FNCA Sweden som cerfified adviser. Våra specialistföretag levererar en bred uppsättning tjänster för avancerad industriell IoT-utrustning, digitala kommunikationssystem, molnbaserad infrastruktur och trådlösa lösningar för krävande miljöer. Vår globala kundbas finns inom automotive, mobil- och telekom, transport, bygg och broadcasting-sektorerna.

Ladda ned pressreleasen som PDF:
Pressmeddelande Smarteq levererar antenner till den nya generationen uppkopplade förarhytter