Halverad arbetstid med radiostyrning

Allgon, Tele Radio
Styrning av lastbil med radiostyrning från Tele Radio

I staden Bemmel i Holland har transportföretaget Derks Rijplaten BV lyckats kapa tiden att leverera sin produkt till hälften genom att använda radiostyrning från Tele Radio för att styra sina lastbilar.

Derks Rijplaten BV i Holland har utrustat sina lastbilar med radiostyrning från Tele Radio. Med hjälp av radiostyrningen kan kunden styra lastbilen från marken eller sittande på kranstolen. Detta ger stor frihet vid arbetet och medför kraftigt förbättrad arbetsmiljö. Företaget Derks lägger ut konstruktionsplattor i stål som används till en rad olika syften som t.ex. anläggningsarbeten, vid festivaler eller som markförstärkning på leriga eller känsliga ytor.

En kranförare som styr sin lastbil med radiostyrning från Tele Radio
Från kranförarstolen kan operatören flytta lastbilen med hjälp av radiostyrningen.

Med hjälp av radiostyrningen styrs lastbilen med centimeterprecision från en plats som är bäst för operatören.

“Innan var det ett ganska arbetssamt jobb att lägga ner en helt last med stålplattor. Men efter att ha börjat använda Tele Radios radiostyrning har jag fått ner arbetstiden till hälften. Med radiostyrningen kan jag köra lastbilen från kranstolen, det spar tid eftersom jag inte behöver kliva ned och in i hytten för att flytta lastbilen.”

Jurgen Knoop, kranförare

Innan man bytte till Tele Radio hade man styrutrustning från ett annat företag som fungerade undermåligt.

“Tidigare hade vi ett annat system men det var störningskänsligt och blev därför mest en belastning, både irriterande och farligt. Vår äldsta lastbil hade pedaler på kranen för att köra lastbilen men det var ett kabelbaserat system som också hade problem. Efter att vi fått Tele Radios system har det fungerat problemfritt, med bra precision och 100% tillförlitligt avslutar Jurgen.”

Jurgen Knoop

Man använder Tiger-systemet från Tele Radios avancerade produktsegment. Tiger är ett robust radiostyrningssystem som uppfyller branschens tuffaste certifieringsstandarder. Systemet är anpassningsbart till både standardmässiga och komplexa applikationer för lyft och annat tungt arbete i tuffa miljöer.