Åkerströms Björbo AB - industriell radiostyrning - logotyp

Åkerströms fokuserar på industriell radiostyrning för tung industri med höga krav på flexibilitet, säkerhet och livslängd. Företaget har över 50 års erfarenhet inom radiostyrning med kunder runt om i världen och ingår i Allgongruppen sedan 2016.

Tillsammans med krävande industriella kunder utvecklar företaget skräddarsydda lösningar inom radiostyrning för bland annat tillverkningsindustrin, gruvor, smältverk och transportsektorn, med en särskilt stark position i Sverige och Norden. Företaget har förutom erfaren och välutbildad personal också en effektiv service- och supportorganisation. Man säkerställer att kunden alltid får bästa möjliga support, rätt reservdelar samt vid behov reparationer utförda av företagets egna serviceteam.

– Åkerströms Björbo är seriösa och lyhörda. De har också varit snabba på att informera om nyheter och förbättringar som de kan erbjuda. Åkerströms är helt enkelt ett trevligt företag att ha att göra med.

Christian af Petersens, inköpschef Hammar Maskin

Företagets produktutbud består av:

  • Remotus – en produktfamilj för radiostyrning av säkerhetskritiska industriella och mobila applikationer där hög robusthet är efterfrågat. 
  • Sesam – enklare system där att styra bommar, grindar, portar, vinschar med mera.

Man når marknaden direkt och tillsammans med partners runt om i världen och har hittills installerat omkring 22 000 system. Huvudkontoret finns i Björbo, Dalarna.

Företaget egna ord om sin parnerstruktur:

Våra partner spelar en mycket viktig roll i Åkerströms framgång.
Idag har vi affärspartner i Sverige, Norden, Europa, Brasilien, Chile, Kina, Australien och USA. Dessa marknader har hög kompetens inom relevanta applikationsområden och på Åkerströms produkter. Vår ambition är att kraftigt öka vår affärsverksamhet i ett ännu starkare och vidsträckt nätverk. Åkerströms uttalade partnerstrategi med auktorisation av partner innebär en trygghet för slutkunden som kan förvissa sig att deras leverantör har den kompetens och de resurser som krävs för implementering och support av Åkerströms lösningar.

Åkerströms hemsida.

Anna Stiwne

VD Åkerströms Björbo AB
Visa mer

Anställd sedan 2017

Utbildning: Högskolan Dalarna

Övriga uppdrag: Ledamot Dalarna Business