Våra bolag


Allgon strävar efter att bli en världsledande företagsgrupp som levererar trådlösa produkter och system. Genom att samla specialistkompetens som utvecklar, tillverkar och säljer trådlösa produkter och
system i en gemensam företagsgrupp, så skapar vi en modern, högteknologisk plattform som gör det möjligt för dig att digitalisera och effektivisera ditt företag.

 

Smarteqs affärsidé är att sälja och utveckla antennsystem för ökad tillgänglighet, effektivitet och säkerhet, i en trådlös värld. De prioriterade marknadssegmenten är Automotive, M2M och Consumer. Verksamheten är fokuserad på försäljning och utveckling av antennprodukter för OEM- och eftermarknaden.
Smarteq har egna resurser för produktutveckling, inköp och försäljning. Tillverkningen är i huvudsak utlagd till externa partners i Europa och Asien. Smarteq har 11 medarbetare och marknadsbearbetningen sker genom upparbetade försäljningskanaler globalt.

 

www.Smarteq.se

 

akerstroms_500

Åkerströms Björbo AB är ett internationellt företag grundat 1918 som utvecklar, producerar, marknadsför och servar robusta produkter för radiostyrning av industrikranar, mobila applikationer, portar och lok. Åkerströms Björbo AB har mer än 50 års erfarenhet inom utveckling av högkvalitativa produkter för radiostyrning av industriella och mobila applikationer.
Företaget expanderar internationellt och har ett stort nätverk av distributörer för lokal service och support. Åkerströms ingår idag i Allgongruppen. Åkerströms Björbo AB erbjuder produkter som kännetecknas av hög kvalitet och skandinavisk design där hänsyn tagits till säkerhet och modern ergonomi.

 

www.akerstroms.se

 

wsi_logo_300

Wireless System Integration – WSI – hjälper företag att utveckla och industrialisera sina produkter inom Internet of Things och avancerad radio.
Vi har gjort saker trådlösa sedan 2002. WSI teamet har lång erfarenhet
av att leverera komplexa projekt och mobila produkter.
Vi tillhandahåller en flexibel resurs som tar en produkt från idé till volymproduktion. Vårt erfarna team säkerställer kvalitén i varje steg på vägen.

 

wsisweden.com

 

Satmission AB, etablerade sedan 2004 med säte i Kalix, utvecklar, tillverkar, säljer och tillhandahåller service för mobila kommunikationslösningar för att sända bild, ljud och data över satellit. Satmissions kundsegment består av större TV och Radiostationer, statliga organisationer samt telekomföretag. Vi riktar oss idag också mot mindre aktörer såsom serviceleverantörer, tidningar, idrottsorganisationer etc. vilket har möjliggjorts genom lägre kostnader för utrustning och användande av 3G/4G/Wifi/Streaming-teknologi.

Produkterna Satmission tillhandahåller inkluderar portabla så kallade Drive Away och Fly Away system, både motoriserade auto-tracking modeller likväl som manuella Fly Away modeller. Vi erbjuder antennstorlekar från 1.0 meter upp till 2.4 meter med intelligenta system för att styra och monitorera systemen.

Satmission levererar nyckelfärdiga lösningar inkluderande konsultation, installation, idrifttagning och projektledning för DSNG system, nätverk och markstationer, allt enligt kundens specifikationer.

 

www.satmission.com

 

IIOX utvecklar och säljer en molnbaserad Internet of Things-plattform för företagstillämpningar inom industri- och energisektorn. IIOX-lösningen innehåller en kraftfull uppsättning teknik för säkerhets-
kritiska system som gör det kostnads-effektivt och enkelt att koppla upp det växande antalet sensorer och system inom storindustrin. IIOX arbetar med storkunder som E.ON, DeLaval och Riksbyggen.

 

www.iiox.io

 

Tele Radio utvecklar, tillverkar och marknadsför radiostyrning i huvudsak för industriellt bruk. Företaget grundades i Lysekil 1955 och har sedan dess utvecklats till en expansiv koncern, Tele Radio Group. Den består av huvudkontoret i Askim strax utanför Göteborg och åtskilliga dotterbolag i Europa, USA samt Asien. Förutom dotterbolagen samarbetar vi med återförsäljare och partners över hela världen.
All forskning och utveckling av Tele Radios produkter sker av Tele Radio. Med över 60 års erfarenhet har bolaget gedigen kunskap och erfarenhet av industriell radiostyrning. Tele Radios mission är att “aldrig säga nej” när det finns möjlighet att tillgodose kundens behov, målet är att i samarbete med våra kunder erbjuda rätt radiostyrning för kundens applikation. Det åstadkommer Tele Radio genom att alla medarbetare aktivt tar del i mål och ansvarar för sina arbetsområden.

tele-radio.com